De Werkelaar - maakt werk met mensen


Je arbeidsritme opbouwen?

Dat kan bij de Werkelaar!


Werkzaamheden uitbesteden?

De Werkelaar staat voor u klaar!

De Werkelaar

De Werkelaar is een uniek project op het gebied van arbeid en dagbesteding. Binnen de Werkelaar wordt samengewerkt door Frion, RIBW Groep Overijssel, Wezo en de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Bovenstaande organisaties ontwikkelen, ieder vanuit een eigen invalshoek, activiteiten voor mensen die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van arbeid.

Kracht van de Werkelaar

Doordat de hierboven genoemde organisaties hun krachten hebben gebundeld, zijn er meer mogelijkheden voor mensen om werk te doen dat het beste bij hen past. Er is door de samenwerking meer variatie in het werkaanbod. Ook is het uniek dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenwerken en van elkaar leren. In de Werkelaar is, door de samenwerking van de verschillende partijen, veel expertise aanwezig. Daardoor kunnen mensen nog beter worden begeleid naar een passende werksituatie. Binnen de Werkelaar staat niet de beperking centraal, maar de mogelijkheden die iemand heeft om te werken.

Doelgroep

Cliƫnten voor wie werk, in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, een middel is om gezonder, zekerder en zelfstandiger in het leven te staan, waarbij loonvormende arbeid geen voorwaarde is, maar waar wel naar toegewerkt zou kunnen worden.

RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen.
Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.
Wezo biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen voor een baan die bij hun past.

Tijdens de week van de zorg hadden wij natuurlijk ook een open dag. We willen altijd graag laten zien wie we zijn en wat we doen.
Het was erg leuk om te zien dat er zoveel verschillende belangstellenden waren. Onze begeleiders, werkleiders, ervaringsdeskundige en receptionist waren druk bezet met rondleidingen geven. Naast verschillende mensen die spontaan binnen liepen, kreeg ook de Raad van Toezicht deze dag een rondleiding. Iedereen was erg onder de indruk en verrast van wat wij allemaal doen op de Werkelaar.
Wij kunnen terugkijken op een geslaagde open dag. De meeste bezoekers waren positief verrast over het reilen en zeilen bij ons op de Werkelaar. Dankzij de open dag hebben wij ook nog verschillende opdrachten gekregen en nieuwe connecties gelegd.

Dus komt u volgend jaar ook? Dan hebben we vast ook weer van die lekkere koekjes!

Klik op "lees meer" voor een aantal foto's van de open dag.

Open dag 16 maart 1 Open dag 16 maart 2

Open dag 16 maart 3 Open dag 16 maart 4

Open dag 16 maart 5

 

Nu op Twitter: