De Werkelaar - maakt werk met mensen


Je arbeidsritme opbouwen?

Dat kan bij de Werkelaar!


Werkzaamheden uitbesteden?

De Werkelaar staat voor u klaar!

De Werkelaar

De Werkelaar is een uniek project op het gebied van arbeid en dagbesteding. Binnen de Werkelaar wordt samengewerkt door Frion, RIBW Groep Overijssel, Wezo en de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Bovenstaande organisaties ontwikkelen, ieder vanuit een eigen invalshoek, activiteiten voor mensen die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van arbeid.

Kracht van de Werkelaar

Doordat de hierboven genoemde organisaties hun krachten hebben gebundeld, zijn er meer mogelijkheden voor mensen om werk te doen dat het beste bij hen past. Er is door de samenwerking meer variatie in het werkaanbod. Ook is het uniek dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenwerken en van elkaar leren. In de Werkelaar is, door de samenwerking van de verschillende partijen, veel expertise aanwezig. Daardoor kunnen mensen nog beter worden begeleid naar een passende werksituatie. Binnen de Werkelaar staat niet de beperking centraal, maar de mogelijkheden die iemand heeft om te werken.

Doelgroep

Cliƫnten voor wie werk, in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, een middel is om gezonder, zekerder en zelfstandiger in het leven te staan, waarbij loonvormende arbeid geen voorwaarde is, maar waar wel naar toegewerkt zou kunnen worden.

RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen.
Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.
Wezo biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen voor een baan die bij hun past.

Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland hadden van 13 t/m 18 maart 2017 de Week van Zorg en Welzijn. De Werkelaar had deze week open dag 14 en 16 maart van 10.00-14.00 uur. Belangstellenden konden dan een rondleiding krijgen langs verschillende afdelingen. Ook de Dierenweide Wezenlandenpark had 16 maart van 13.30-15.30 uur open dag. Pendeldiensten werden hiervoor ingezet.

Bij de Werkelaar zijn familieleden van werknemers, verder mensen die zich willen oriĆ«nteren op werk en een delegatie van Deltion College geweest. De gasten werden ontvangen door de begeleiders en/of medewerkers en kregen na de rondleiding een viooltje mee naar huis. Het gastenboek werd zorgvuldig aangevuld en gaf een positieve noot aan de dag. 

Nu op Twitter: