De Werkelaar - maakt werk met mensen

De Tandem, de fietsenwerkplaats van De Werkelaar. Met een vestiging op het terrein van Hogeschool Windesheim .

De tandem is leer-plek waar mensen worden opgeleid tot fietsenmaker. De fietsenmakers zijn echte vakmensen; een wiel spaken, een spatbord monteren, de ketting spannen, ze draaien er hun hand niet voor om, maar alles op hun eigen tempo en op hun eigen manier. Bij binnenkomst wordt je gekoppeld aan een buddy, deze helpt jou de eerste weken weg wijs te worden op de werkplek.

WERKZAAMHEDEN VOOR DEELNEMERS / MEDEWERKERS

  • Demonteren en monteren van onderdelen
  • Onderdelen opruimen en netjeshouden van magazijn
  • Werkplaats opruimen en netjeshouden
  • Gereedschap beheren, gebruiken en opruimen
  • Verrichten van eenvoudige reparaties voor klanten, zoals bandenplakken
  • Verrichten van specifieke reparaties zoals het afstellen van versnellingen het spaken van wielen, ed.

MOGELIJKHEDEN

Per dag kunnen er 20 medewerkers werken bij de Tandem. Bij aanmelding zal zorgvuldig gekeken worden naar een verantwoord plaatsingsbeleid. Het uitgangspunt is: “iedereen heeft kwaliteiten, maar
komen pas tot hun recht bij een juist gekozen arbeidsplek en een optimale ondersteuning. Uitgangspunt is niet wat je niet kunt, maar wat je wel kunt.”

TANDEM HOGESCHOOL Windesheim

De Werkelaar heeft één andere vestiging buiten De Werkelaar, deze is op het terrein de hogeschool Windesheim.
Op deze vestiging runnen deelnemers van De Werkelaar een complete fietswerkplaats waar alle dienstfietsen in onderhoud zijn. Maar waar ook de leerlingen van Hogeschool Windesheim hun fiets kunnen aanbieden voor reparatie en onderhoud. Voor alle reparaties geldt: vóór 10.00 uur gebracht, dezelfde dag klaar.

Deze fietsenwerkplaatsen annex fietsenwinkel zijn werkprojecten van De Werkelaar. Hier wordt de deelnemers van De Werkelaar de mogelijkheid én kans geboden werkervaring op te doen in een beschermde omgeving. Gelijktijdig kunnen de deelnemers hier worden opgeleid tot fietsenmaker, waarbij wensen en mogelijkheden van de deelnemers het vertrekpunt zijn.