De Werkelaar - maakt werk met mensen

De Houtwerkplaats is een goed uitgeruste werkplaats waar diverse houtproducten worden gemaakt voor particulieren, instellingen en bedrijven.

Het is een leer-werkomgeving waarin medewerkers kunnen ervaren, oefenen en werken en samen met de begeleider wordt gekeken naar mogelijkheden voor een vervolgplek.

Er wordt gebruik gemaakt van handgereedschap, diverse elektrische gereedschappen en machines.

Wij vinden hergebruik belangrijk en daarom maken we veel producten van gebruikt (pallet)hout en gebruikt steigerhout. Daarnaast maken wij ook gebruik van nieuw hout.

Opdrachten zijn soms eenmalig, bijvoorbeeld het maken van een bed, bank of kapstok of er wordt gewerkt in serie, zoals het maken van fietskratjes of relatiegeschenken.

Naast de vaste opdrachten en seriematig werk is er ruimte om bezig te zijn met producten die we zelf ontwikkelen en waar jouw creativiteit ingezet kan worden.

Uitgangspunt is het leveren van maatwerk, elke opdracht wordt in overleg met en naar wens van de klant uitgevoerd, zo nodig wordt een proefexemplaar gemaakt.
Voor voorbeelden van producten en prijzen kunt u kijken op onze website, ook kunt u contact opnemen met de houtafdeling.

In principe kan iedereen instromen wanneer men belangstelling heeft voor werken met hout.

Je kunt laagdrempelig beginnen en op een eenvoudige wijze kennismaken met houtbewerking met handgereedschap en eenvoudig elektrisch gereedschap.
Je kunt doorgroeien naar meer ingewikkeld werk en gebruik maken van zwaarder elektrisch gereedschap en werken met machines.

Werkzaamheden zijn o.a.:

  • omgaan met gereedschappen
  • werken met machines
  • maten nemen/afkorten/zagen
  • lijmen /schroeven/schuren/schilderen
  • werkplaats opruimen en netjes houden
  • samen werken aan een opdracht