De Werkelaar - maakt werk met mensen

Onze grootste productlijn is de verpakking en montage.

Hier worden allerlei producten verpakt en in elkaar gezet. Er worden verschillende werkzaamheden aangeboden, passend voor iedereen. Daarnaast is er geen werkdruk en kan iedereen in zijn eigen tempo aan het werk.

Op deze productlijn leer je een arbeidsritme opbouwen en je leert zelfstandig werken.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Uit het verpakken van verschillende producten; zoals, dierenvoer, koeiennummers, vakantie zakjes etc.
  • Grafische afwerking bestaande uit het vouwen van folders, mailingen en boekjes maken.

Elke keer komen er weer nieuwe producten binnen, daardoor is het werk heel divers.

 

Projecten Werkelaar Productie

AKROH Industries koeiennummers

AKROH Industries ontwikkelt en produceert in eigen huis een groot assortiment kunststof en webbing producten. Van halsband tot kokernummer en van toolbox tot machinekap. Afnemers zijn de agricultuur, de automotive branche, de bouw en de optiekmarkt.

De Werkelaar verpakt koeiennummers per tien in twee doorschijnende plasticbakjes. Verder worden door de Werkelaar schroefjes, ringetjes en vlindermoertjes in de Anti-melkers (productcode 399101) ingedraaid. Ook worden verschillende kleuren koeienbanden per tien in plasticzakjes verpakt.

De door drie plastic strips verbonden zwarte banden, daarvan wordt de onderste band stuk gesneden en vervolgens per tien banden met een elastiekje vastgebonden. Er is ook een project waar zes onderdelen voor de drinkemmers voor kalveren, in elkaar worden gedraaid. Alleen het laatste onderdeel, de speen, wordt door Akroh zelf aan de andere zes onderdelen bevestigd.

Smurfit Kappa

Kartonnen binnenkanten van dozen worden door de Werkelaar in elkaar gevouwen.

Exclusiva

Schoonmaakmiddelen worden door Exclusiva geleverd, om verpakt te worden in zakjes, die naar verschillende vakantieplaatsen in Nederland worden verstuurd. Verder kunnen ook thee- en koffie geleverd worden, om daar zakjes te maken ook voor vakantieparken. Verder maken we ook zomer- of wintersets voor garagebedrijven als Kuperus.eu, DG-Autoservice.nl en Leaseplan. Een voorbeeld van zo’n set is de winterset van Kuperus.eu die bestaat uit:

- een ijskrabber;

- een slotontdooier;

- een ruitontdooier

- een anticondensdoek

- een zeemspons en

- een ruitensproei-vulling antivries.

Vakantietasjes van Exclusiva

Exclusiva is een totaalleverancier van schoonmaakproducten. Vanuit distributiecentra in Amsterdam en Zwolle, worden de producten geleverd, tot in de werkkast, door heel Nederland. Zo levert Exclusiva tasjes, die door de Werkelaar gevuld worden met schoonmaakmiddelen. Vervolgens gaan deze tasjes naar verschillende vakantieparken in Nederland.

Een van de laatste projecten van Exlusiva, is drie tubetjes en twee doosjes (badpakketje) verpakken in een grotere kartonverpakking, voor hotel “De Twee Bruggen”.

Uniflor

Stickers worden geplakt op ondervloeren en verpakt. Monsters worden samengesteld voor de Gamma.

Bosgoed

Gordijnrails worden samengesteld en in elkaar geklikt. Schroefjes worden vervangen langere schroefjes.

Voer van De Groot Diervoeders B.V.

Voor De Groot Diervoeders verpakt de Werkelaar vliegvoer, houtsnippers, groot of kleine hondenbrokjes groot/klein verpakken in zakken van 250g, 500g of een kg, naar wat de klant wilt.

Uitbesteden werknemers

Het komt weleens voor dat bedrijven in Overijssel om werknemers vragen, aan wie werk kan worden uitbesteed. Zo zijn er al eens werklui van de Werkelaar Productie bij bedrijven in o.a. Hardenberg en Steenwijk te werk gesteld.